Den Öppna Dörren i Stockholm möter sköra människor, människor vars liv präglas av svåra uppväxtförhållanden, hemlöshet, drogproblem och psykiska problem av olika slag. Den Öppna Dörren vill ge dem ett hopp om ett bättre liv, vara en öppen dörr till gemenskap och ge dem en tro på egna möjligheter till växande. I samarbete med Ny Gemenskap driver vi ett eftermiddagscafé i vår lokal på Kungsholmen. Caféet har blivit den öppna mötesplats som vi vet ger våra vänner den träffpunkt som är så viktig i deras vardag. Ett flertal volontärer hjälper till med servering och andra volontärer kan erbjuda juridisk hjälp och hjälp med datakommunikation och en volontär som kan lotsa igenom det system för socialhjälp, som kan vara snårigt – för den som vill. Det viktigaste på caféet är gemenskapen.

Samarbetsrådet för Judar och Kristna arbetar för att öka kunskapen om judendom och kristendom och motarbetar alla former av förföljelse, diskriminering och hatpropaganda. Antisemitism är inte en historisk företeelse utan visar sig på olika sätt idag både i vårt samhälle och inom Svenska kyrkan.

Den Öppna Dörren i Stockholm bjuder in till gemenskap i en lokal på Kungsholmen. På vår hemsida går det att läsa när vi kan inleda vår öppna verksamhet igen. Samarbetsrådet inbjuder till offentliga program i centrala Stockholm och ger ut tidningen Dialog.

Både Samarbetsrådet för Judar och Kristna och Den Öppna Dörren är helt beroende av medlemsavgifter, gåvor och bidrag. Vi vädjar därför om en generös kollekt.

För Den Öppna Dörren i Stockholm För Samarbetsrådet för Judar och Kristna

Marianne Petersson 
Ordförande Den Öppna Dörren Stockholm

Gunnel Borgegård
Ordförande Samarbetsrådet för Judar och Kristan       

Ulf Lindgren
Domkyrkokaplan i Storkyrkan

Kollekt i Stockholms stift 24 juli 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 19 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kommande evenemang